Η προπολεμική φωτογραφία του ΑΣΤΕΡΑ!

Μία φωτογραφία της δεκαετίας του 1930 έρχεται να μας ταξιδέψει στην πρώτη ομάδα του νεοσύστατου ΑΣΤΕΡΑ που έμελλε να γίνει γνωστός σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Η προπολεμική φωτογραφία του ΑΣΤΕΡΑ!

Το 1931 ο ΑΣΤΕΡΑΣ αναγνωρίστηκε από το πρωτοδικείο της Τρίπολης και κάπου εκεί άρχισε το ποδοσφαιρικό ταξίδι του. "Κάθε αρχή και δύσκολη", λένε και αυτό ακριβώς συνέβη και με την ομάδα μας.

Την επόμενη χρονιά διαλύθηκαν όλοι οι σύλλογοι της πόλης μέχρι να έρθει το 1938 όπου ο Μηνάς Τσαβδάρης πήρε το καταστατικό του ανενεργού τότε ΑΣΤΕΡΑ, στον οποίο ενέταξε τους παίκτες του Κεραμεικού. 

Έτσι έγινε η επανασύσταση του ΑΣΤΕΡΑ και ένα χρόνο αργότερα ιδρύθηκε η ΕΠΟΤ, στην οποία συμμετείχε ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχοντας αντιπάλους τον Άρη Τρίπολης, την ΑΕΚ Τρίπολης και την Ολυμπιάδα Τρίπολης.

Λίγα χρόνια πριν από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, έρχεται και η αναμνηστική φωτογραφία που βλέπετε, ίσως η παλαιότερη που έχει διασωθεί, για να μας βάλει στο κλίμα μίας δύσκολης αλλά ταυτόχρονα αθώας εποχής.

Μπορεί η ασπρόμαυρη στιγμή να μην αναδεικνύει τα χρώματά μας, το Κίτρινο και το Μπλε, αλλά το ΑΣΤΕΡΙ ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά μας!

Διακρινονται:

ΠΑΝΩ: Μελενίκος (σύμβουλος), Παπαδόπουλος, Αντωνίου, Μιχαλόπουλος, Παράσχος, Φράγκος, Καλογερόπουλος, Λυμπερόπουλος, Σαλαπάτας, Μπουρεξής, Αναστασίου

ΚΑΤΩ: Στάθης, Χρονόπουλος, Καρώκης, Κανέλος, Καπάνταης

 

-Ευχαριστούμε τον Γιάννη Σαλαπάτα για την παραχώρηση του υλικού.

Κάντε εγγραφή ΕΔΩ στο ATFC.tv και ενημερωθείτε πρώτοι μέσα από τα συναρπαστικά video για όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα μας, ενώ ταυτόχρονα δηλώνετε συμμετοχή για όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς με τα μοναδικά δώρα!

close